about my work - guide

Har fått mycket frågor kring hur jag fick mitt jobb på Kreta och vad det är jag gör. Har tidigare skrivit lite om arbetet HÄR men tänkte sammanfatta allt här i ett inlägg på nytt så får ni alla lite mer koll och även om ni själva funderat på en säsong så ska jag försöka ge er en mer inblick i hur det är.


HUR JAG FICK JOBBET?
Det hela började med att jag gick arbetslös hemma i ca 1 månad och inför sommaren behövde jag jobb. Skulle arbetat på Nelly Outleten i Borås men kände att det blev inte så mycket jobbtider där, så en kväll satt jag och fyllde i min ansökan för Langley Travel som kidsclubleader och skickade in. Min morbror har tidigare arbetat på Langley så pratade även lite med honom och redan dagen efter fick jag ett samtal från kontoret om en intervju två dagar senare. Åkte ner till Göteborg och gick på intervjun, som gick väldigt bra tycker jag själv. Dagen efter ringde de upp och jag fick jobbet. De sökte någon som kunde åka pronto pronto, vilket jag kunde eftersom jag gick arbetslös så redan en vecka efter att jag fått jobbet så satt jag på planet ner till Kreta. Värt att nämna tycker jag är att jag tidigare varit på just det här hotellet sen jag var liten, så det har alltid legat lite i baktanken om att någon gång säsonga på hotellet.

När man åker ner så står man själv för kostnaden för flyg, detta varierar nog väldigt olika beroende på resebolag men hit till Kreta betalade jag själv, ca 1500 kr för en enkelbiljett. Langley Travel som jag arbetar för är ett Skandinaviskt företag med nästan bara svenska gäster. Hotellet jag är på är ett familjehotell, så väldigt mycket barn här. Speciellt under högsäsong, vilket jag älskar!

BOENDE / MAT
Vi bor nere i byn, ca 10 min från jobbet MAX. Det är som små lägenheter där vi bor två och två, har varsinn säng, en garderob, toa och dusch, liten diskho, kyl och ett litet bord. Så det är inte särskilt stort men det enda man gör där är ju att sova. Vi har inte wi-fi på rummen så man sitter inte och kollar datorn eller mobilen där ens. Jag tycker det funkar bra att dela boende, det blir inte lika ensamt. När det gäller tvätt och mat så tvättar vi på hotellet. Frukost, lunch och middag serveras på hotellet till oss. Hotellfrukost är det bästa, sen får vi personalmat som är helt ok. Vissa dagar bättre än andra. Vad som kan vara bra att veta är att de drar en kostnad för både boende och mat från lönen. Summorna varierar också beroende på företag men jag tycker det är hyfsat rimligt

JOBBET
Själva jobbet är väldigt roligt, MEN det beror såklart på vad man arbetar med. Jag jobbar i Kidsclub med alla barnen som är med i barnklubben och nej det är ingen bamseklubb där jag går runt i Bamsedräkt haha, många förknippar gärna barnklubb med det. Vi har aktiviteter för barnen varje dag. Allt från skattjakt, mini-tennis, baklängesmiddag till lek i poolen. En dag i veckan är det också en båtutflykt man kan betala för att åka med på, då vi badar från båten och är på en superfin strand. Jobbtimmarna är lite mer än hemma, man snittar ca 42-45h/v och är helt ledig en dag i veckan. Jag hjälper även till lite som guide så man är lite allt-i-allo ibland tycker jag. Har transfer, quiz och ska förmodligen börja hålla i morgonträningen också. Jag kan tyvärr inte svara på hur det är att jobba i restaurangen mer än att de har mer "skift" och jobbar oftast två pass på dagen. Frukost/lunch eller lunch/middag eller frukost/middag t.ex. Men kort sagt så ÄGER mitt jobb för jag får vara i solen, bada, äta frukt, kolla film, äta glass och leka med barnen hela tiden. Kan ju inte bli ett bättre jobb!?

FRITID
Så vad gör vi på vår fritid under våra lediga timmar och dagar? För det mesta, om jag ska vara ärlig så ligger vi bara och lapar sol vid poolen, tar en glass och äter lunch tillsammans. Men när man orkar så tar vi oss ut på någon liten trip. Tyvärr har åldersgränsen höjts på att hyra bil från 20 till 25 år så det är inte lika lätt för oss nu att åka på utflykter. Men jag har hunnit med det mesta ändå. Chania är storstaden och dit kan vi även ta lokalbussen. Fina stränder som Elafonissi, Falassarna och Balos Beach är de jag besökt och det är det värt. Alltid skönt att komma bort från byn och sin arbetsplats. På kvällarna är det väldigt blandat, ibland går vi ut och festar borta i Platanias som är ca 50 min bort. Äter middag, sitter på berget och slappar, eller bara hänger och pratar allmänt om allt tillsammans.

PENGAR

Lönen är väl det som alla undrar över mest. Som säsongare, och det här gäller nog alla ställen vad jag hört (både vinter och sommar) så tjänar man inte multum. Man tjänar så man klarar sig. Det enda man spenderar pengarna på är mat, snacks och utflykter. Jag tycker att jag klarar mig rätt bra, jag sparar det mesta av pengarna men sen vill man också leva och uppleva när man väl är iväg. Så jag hyrt bil och gjort utflykter som kostar lite mer för att se andra ställen här på Kreta. Alla måltider får man på hotellet så man klarar sig, sen väljer många av oss som jobbar att äta ute på lediga dagar eller äta en gyros till lunch t,ex, Vilket man vill göra för man kan lätt tröttna på att hela tiden äta på hotellet. Men det man bör ha i baktanken är att man kan inte åka på en säsong för att jobba och tjäna pengar. Det är för att få en erfarenhet och uppleva, lära känna nya vänner och ha ett riktigt roligt jobb.

​Har ni fler frågor och funderingar kring att säsonga så maila mig på blogg.filippa@hotmail.com så svarar jag mer där! 

Xx Filippa

Gillar

Kommentarer

Instagram @filippalindaau

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw