First time ever on a surfboard!!

Vilken fantastisk dag vi haft tillsammans. Vi startade dagen med frukost på Cafe Organic (igen). Sen tog vi en snabb sväng hem för att hämta vatten, våra väskor och sen bege oss till stranden. Vi hade bokat tre instruktörer för att lära oss surfa, på totalt 6 tjejer. Så vi var två stycken per instruktör. Jag och Johanna va de enda som inte hade provat tidigare, de andra tjejerna har provat en gång innan. Så vi började med att gå igenom lite simpla grejer som hur man bär brädan, hur man ska ha den i vattnet och trycka ner den för vågorna så den inte slår över mot en. Därefter tränade vi på marken hur vi skulle resa oss upp på brädan, det ser ni på bilderna här ovan. Jag vet inte varför jag står som en ninja typ med armarna haha men instruktören visade att man skulle stå så med armarna och sen att jag spänner de för kung och fosterland är nog från cheerleadingen.. där handlade ju allt om skarpa rörelser med spända armar haha. Alla bilder ute på vågorna ser ut så med, stela och raka armar i någon ninjaställning. Det blir väl lite bättre och casual med tiden när man tränar och surfar mer såklart!

Väl ute på havet så hjälpte instruktörerna oss ut med brädorna och sen va det dags att fånga första vågen!! La mig på brädan och han ropade först "are you ready Filippa??" sen när vågen närmade sig så.. "STAND UP NOW!!" Och vips så stod jag upp och surfade för första gången. Det var så sjukt roligt och blev överlycklig när jag klarade det direkt utan att ramla. Vi hade ju dock inte de minsta och "proffsiga" brädorna eftersom vi är nybörjare men ändå.. Sen flöt det på och jag tog våg efter våg utan att ramla i en enda gång, lite stolt får man va över sig själv hihi. Får tacka cheerleadingen för balansen och att jag kan åka skidor, tror det underlättar så mycket. Men värt att nämna är ju hur sjukt jobbigt de va. Trodde verkligen inte de skulle va så tungt, de var så strömt och så stora vågor så att ta sig tillbaka ut bland vågorna va väldigt jobbigt. Ett 2h långt träningspass helt klart.

Så nu känner jag redan att jag vill boka 2 veckor till Bali i februari typ för att lära mig att surfa mer, det var verkligen så najs! Åker ni hit så borde ni testa. Vi hade ju 2h bara så inget surf camp eller liknande behövs för att testa på. Det kostade oss 350 000 IDR. Vilket motsvarar ca 200kr. SÅ VÄRT! Vill ni även ha samma instruktörer som vi hade, säg till så ska jag skicka er namn / nummer.

Xx Filippa

  • Asien 2017
  • Nära Seminyak, Kuta, Badung Regency, Bali, Indonesien

Gillar

Kommentarer

Instagram @filippalindaau

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw