GÄSTBLOGGARE: HANNAMW / OM MITT JOBB SOM STYLIST

Sista styling-jobbet jag gjorde för Nelly.com Ni ville veta lite om mitt jobb och självklart ska ni få det! När gymnasievalen skulle göras så sökte jag Design i första val då det var det jag verkligen ville gå. Men det var första året för designprogrammet och intagningspoängen var skyhöga och jag kom inte in. Då valde jag samhäll/ekonomi på Teknis, för att ha en bred grund att stå på.

Efter gymnasiet hade mitt intresse för mode knappast minskat så då bestämde jag mig för att börja kämpa och ge järnet för att komma dit jag ville. Jag började att jobba på café Viskan, espressohouse samtidigt som jag jobbade på skobutiken DNA för att få en liten fot in i "mode-världen". Efter ett tag när DNA skulle stänga ner i Borås, ringde jag till Nelly.com. Emelie, min fina tjej<3 som="" ganska="" nyss="" hade="" börjar="" på="" nelly="" la="" ett="" gott="" ord="" för="" mig="" medans="" jag="" låg="" på="" och="" tjatade="" om="" att="" få="" komma="" och="" visa="" vad="" jag="" kunde!="" dom="" gillade="" mig="" och="" jag="" dom="" och="" så="" fick="" jag="" en="" anställning="" som="" stylist="" på="">

Jag älskade tiden på Nelly där jag fick jobba med nått som jag verkligen är bra på och hela Nellyfamiljen, alla modeller som blev till vänner och inte minst att få jobba med sin bästa vän. Jag bestämde mig för att satsa och att ge järnet och efter ett tag stylade jag båda tjej, kille, image, till Nelly Magazine och gjorde stilleben.

Jag jobbade på Nelly i två år, jag gick till mitt jobb med största leendet på läpparna varje dag i två år, på riktigt. Men en dag ringde mamma mig och sa att Gina Tricot sökte en ansvarig stylist för deras kampanjer och stora image-fotningar. Jag kan lova er att det är riktigt svårt att sluta ett jobb som man verkligen älskar och finner sån tillfredställelse och trygghet som jag verkligen gjorde på Nelly. Men jag är nog för nyfiken och driver för att nöja mig.

Jag skrev ihop ett cv och personligt brev, sent en natt och skickade in det. Det var mest för skojs skull, trodde verkligen ALDRIG att jag skulle ha någon chans att få detta jobb, då jag visste att det var högt kvalificerade personer som skulle söka, med tanke på vad jobbet innebar.

Det tog två dagar efter att jag hade sökt så fick jag ett mejl att dom ville träffa mig. Dom hade haft koll på mig genom bloggen och instagram en längre tid, vilket var positivt för min del. Vi skulle höras efter två veckor igen, efter min första intervju som kändes bra. Efter ett tag blev jag kallad till en slutlig intervju. När jag gick där ifrån var jag helt säker på att jag inte skulle få jobbet, det var en magkänsla jag hade. Jag hade skyhöga klackar och när jag gick ifrån det mäktiga Gina-huset halkade jag på övergångs-stället och la mig på alla fyra... smidig tjej annars!

Efter en timme ringde ett okänt nummer och det visade sig vara min blivinande chef som ringde med glad röst och ville att jag skulle börja jobba hos dom. Allt hade gått så fort och när han ringde så tänkte jag inte ens, jag hörde bara mig själv tacka ja till jobbet. Ibland måste man ta steget från det bekväma och lyckliga för att utvecklas och för att komma någonstans. Det var tufft att lämna en arbetsplats som kändes som ens andra hem och där mina kolleger var som en stor familj. Men det var helt rätt f��r min utveckling. Idag jobbar jag alltså som stylist på Gina Tricot, jag stylar alltså det ni ser på tv-reklam, inspirationsbilder på webben, utomhusreklam samt bilder i butik. Jag jobbar en hel del i Stockholm där alla plåtningar håller till och det lär bli en hel del resande framöver vilket jag älskar.

Hoppas detta gav svar på era frågor och att ni måste förstå att om ni vill någonting tillräckligt mycket och ger er fan på att komma dit, är det allt annat än omöjligt. Visa att ni är ambitiösa, hungriga, drivna men glöm aldrig att behålla ödmjukheten och båda fötterna på jorden!

Ett stylingjobb för Gina Tricot!

Xx Filippa

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Instagram @filippalindaau

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw