Hur jag redigerar?

Tänkte visa er lite snabbt hur jag redigerar mina bilder då några undrat. Precis som för de flesta så gör man ju olika beroende på bild. Men en del saker gör jag detsamma på många bilder. Det handlar ju alltid om att skapa sin egna lilla "touch" på bilden, så det bästa är ju att leka runt i apparna så hittar man vad man själv tycker om!

VSCO: Börjar oftast i denna appen. Ändrar ljuset genom att dra upp "Exposure" några snäpp. Inte för mycket så det blir överexponerade. Ett tips om du ändrar ljuset för mycket är att dra upp "Highlights" för att få bort det.
- Använder mig mest av A4 / A6 filterna. Men inte på maxeffekt, drar ner det till allt från 3 till 8!
- Brukar inte lägga på jättemycket kontrast, men vissa bilder ger mer effekt med kontrast så ibland händer det. Drar alltid upp skärpan några steg för en klarare bild. Och är bilden lite dåligt ljus i eller brusig så lägger jag på "Grain" som ni kan se på pizza-bilden. Det ger en sån bruseffekt/korneffekt i bilden.

SNAPSEED: Denna appen använder jag främst för att ljusa upp bilden. Under fliken "kurvor" ändrar jag ljus, ibland kontrast och även ett filter här. Finns så många fina filter.

När det är bilder där bakgrunden kanske är för mörk men själva motivet / personen är bra så har de världens bästa funktion som gör att man kan markera bakgrunden och ljusa upp. Ni ser ju vilken skillnad här nedan!

Några andra appar jag vill tipsa er om som jag använder vid vissa bilder är:
Afterlight: För mer film/analog-känsla i bilderna med brusiga filter
LD: För att lägga till "solljus" över bilden, här kan man verkligen trixa med bilden för att lura ögat
Facetune2: Om man behöver få bort någon finne eller liknande från ansiktet

Hoppas det här var lite till hjälp och som sagt, lek runt och testa er fram så ni hittar er egna favorit när det kommer till filter / redigering!

Xx Filippa

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Instagram @filippalindaau

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw