So far...

Hej hjärtan!! Idag går vi in i tredje veckan på resande fot. De här två första veckorna har flugit förbi och vi är snart påväg mot vårt fjärde land.

Tänkte sammanfatta lite kort vad som varit bra / dåligt so far. Kommer även dela med mig av vår exakta resrutt när jag kommer hem till Sverige igen så ni får en uppfattning om hur mycket man kan hinna med. Vi har ju valt att stanna i varje land lite kortare för att hinna med mycket på kort tid, men vi känner ingen stress än. Vi tar 2-4 nätter på varje ställe vilket är lagom enligt oss.

Så angående Vietnam som vi snart varit i i en vecka:
- Nha Trang är mitt favoritställe än så länge! Väldigt "rent" jämfört med Phu Quoc. Det känns lite som Miami här med alla höghus och palmer vid stranden.

- Trafiken är K A O S, man hoppas varje gång på att inte bli överkörd när man går över gatan. Då går vi även på övergångsställen men alla kör bara, de ligger på tutan och kör. Vi har ibland fått stanna mitt i gatan medan bilar och mopeder kör runt oss som dårar. Man får liksom vifta med handen som att "stopp här kommer vi!"

- Matmarknaden i Ho Chi Minh var så bra, världens godaste vårrullar där!

- Det är väldigt billigt med både boende och mat.

- Finns mycket att se och göra, så många olika utflykter och ett måste är faktiskt tunnlarna från Vietnamkriget. Så häftigt!


Xx Filippa

Xx Filippa

Gillar

Kommentarer

Lina
,
Stanna aldrig mitt i gatan om du inte tydligt har visat för förarna att du är på väg att stanna. De är vana vid den här trafiken och du löper mindre risk att bli påkörd om du sakta men säkert går över gatan och låter dem köra runt dig. Försök ha ögonkontakt och vifta med handen för att visa att du vill att de kör bakom dig.

Instagram @filippalindaau

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw